Friday, October 14, 2005

To: Christa & Michel


Het is zo hip hier dat een ouderwets mailtje niet werkt [heftig spamfilter bij de universiteit), we communiceren dus via de blog (weet niet of we na zondagochtend nog regelmatig bij de blog kunnen...)
Mocht jullie Afrika-expeditie nog lukken, Uit de sector campingspullen hoeven jullie alleen een tentje, slaapmatjes (we hebben wel 1 dun isolatiematje te leen) en een deken mee te nemen. Lakens, Borden, pannen, kussentjes, bovenkant voor campinggasjes etc. hebben we voor jullie.
Als je op comment klikt, kan je tekst invoeren die wij kunnen lezen en waaronder wij weer een comment kunnen plaatsen enzovoort.
Het is hier natuurlijk weer fantastisch, zon, ruimte, hadida's, een enorme puberhond (picture this: Careltje is pas 10 maanden oud, 4 tot 5 pookjes in 1 puberreutjeslichaam...)
tot gauw, de rhino's kijken uit naar jullie komst!

15 comments:

Anonymous said...

hEEEE!
hiero stress, want we gaan een week skie-jen! wat is dat voor een mega-grote-negro-richback?
ja er zijn nu echte plannen! Michel heeft een stroeve 'ok' van zijn baas.
30 jan zijn we weer thuis, en gaan dan boeken ... het wordt ergens eind feb. t/m half maart. michel's kinderen hebben intussen onderdak, pook is nog even een probleem (drie weken wordt als lang ervaren). we hebben in ieder geval heel veel zin!
liefs! tot in de boesjh ... c
sorry, ben kort van stof - maar we rijden zo richting sneeuw.

Anonymous said...

Hi Christa,

Leuk dat dit werkt. Hoop dat jullie een heerlijke ski vakantie hebben gehad, want je zal dit wel lezen als je terug bent. Wat een jetset contrast, zowat van de kerstbomen naar de kalahari. Mijn mailsituatie is onbekend in dit deel van de wereld, maar ik sms je binnenkort mijn botswana mobiele nr.

Anonymous said...

Hello there!
We zijn weer terug (zonder gips) - bakken met sneeuw hebben ze daar in de Alpen. Erg lekker weekje gehad - slapen, skieën, eten, spelletje, slapen, skieën enz. Rust en regelmaat doet wonderen.
Vanavond gaan Michel en ik wat definitiefs bedenken... Alles goed daar? waar zijn jullie ondertussen?
liefs, christa

Anonymous said...

Hi Christa, we zitten heel even in een internetcafe, dus zagen we je nieuws dat jullie lekker hebben kunnen skieen zonder de benen te breken.
Nu dus op naar de malaria muggen. Zuid AFRIKA is natuurlijk ook leuk voor een stukkie van jullie reis hier naar toe als je nog kust wil, moet maar kijken of je dat wil
Wi zitten in een dorpie vlak boven Gaborone, maar dat kun je lezen in Maud haar laatste blog.
Onze mobiele nummers hier voor sms ofzo zijn, Bram: +26771219936 en Maud:+26771219954

Anonymous said...

Hi Christa, we zitten heel even in een internetcafe, dus zagen we je nieuws dat jullie lekker hebben kunnen skieen zonder de benen te breken.
Nu dus op naar de malaria muggen. Zuid AFRIKA is natuurlijk ook leuk voor een stukkie van jullie reis hier naar toe als je nog kust wil, moet maar kijken of je dat wil
Wi zitten in een dorpie vlak boven Gaborone, maar dat kun je lezen in Maud haar laatste blog.
Onze mobiele nummers hier voor sms ofzo zijn, Bram: +26771219936 en Maud:+26771219954

Anonymous said...

Bram! Maud!
We komen! Pook heeft nu ook onderdak.
De 06-nummers zijn genoteerd (wat zijn we modern - ik herinner me de 1998-kwestie met de vertraagde vlucht en de communicatie-problematiek daarbij).
En dan zijn we natuurlijk zeer vereerd je mosterd-verjaardag te mogen meemaken, (a)Br(ah)am! (daarbij herinner ik me dan weer je 40-jarige overlijdensbericht op de mat ... er kan een hoop gebeuren in 10 jaar!). En morgen ga ik lunchen met Sietse -die stopt bij Eden- en overmorgen is er de openingsborrel van StudioJoostVanGrinsven. Kortom ... het leven is in volle vaart!
Groetels - c

Anonymous said...

Gaaf!!! Wanneer arriveren jullie? Vliegen jullie naar Gabs of Joburg? (Als ze bij boeken vertellen dat je niet naar Gabs kunt vliegen dat is niet waar, het kan wel, maar bussen vanuit Joburg is wel stuk goedkoper).
Botswana is qua wildtuinen (de officiele parken zijn peperduur voor non-residents) en logies niet zo goedkoop als ZA en Zimbabwe, maar je kunt in ieder geval bij ons logeren in het dorpie zolang je dat leuk vindt.

Anonymous said...

It's final! Morgen haal ik de tickets op.

Arrival Joburg: 27 feb om 10.00 uur in (LH 572) en gaan dan met de bus.

Departure Joburg: 16 maart 20.10 uur.

dus 2 x 'snachts vliegen: borrel der bij en gaan met die banaan.

Errug veel zin - ik ga ook nog sms-en.

Doei! c

Anonymous said...

Christa,

verzoek of je 10 of 20 van die plastic doorzichtige A4 insteekmapjes kan meenemen die aan 2 kanten opn zijn. Niet te krijgen hier, VanGOG heeft plenty in de kast. Ik betaal ze later terug.
2 Pakjes 25 vel fotoprintpapier HP A4 mat zou heel fin zijn, maar alleen als het makkelijk voor je te krijgen is.
Tenslotte een pakje stroopwafels voor vriend in Gaborone die er gek op is.

Thankxxxx B

Anonymous said...

is geen probleem nie, die boodskap.
Geen drop?

moeten we nog iets slims weten voor die bustrip (Joburg-Gaborone)? Maatschappij, prijs?

En heb je ook sms ontvangen? just to check if it works... Michel heeft in ieder geval een berichtje achtergelaten.

Groeten uit een koud Amsterdam, c

Anonymous said...

Hi there, geen sms ontvang, nummer is: +26771219936
Bram zal wel bly wees mek zakkie katjes en/of munten (drop dus)...
Bus was niet duur, vorig jaar 25 euro pp of zo (staat op de site waar je moet boeken, iets van interliner coach). Wel een probleem is geld veroveren in Botswana; in ZA werkt je pinpas nagenoeg overal, maar in Botswana nergens, contante euro's mee dus of met je creditcard (alleen visa werkt) geld trekken.
gaaf, we plannen nu Bram BdayEvent at Sunset Bar op 11 of 12 maart.
tot gauw, B&M

Anonymous said...

Laatste kans op blogcommunicatie voor jullie gaan; we zijn pas maandag weer in de buurt van internet. Sms kan natuurlijk wel (in theorie), kunnen jullie een test-sms'je sturen? Bijvoorbeeld of de bus reserveren gelukt is, en of jullie al een ongeveer aankomsttijd weten (en waar, wij gaan uit van African Mall, Gaborone, maar wie weet hebben ze ineens iets anders bedacht).
We hebben inmiddels een bank ontdekt waar je met je nederlandse pinpas kunt pinnen (gelukt met postbank- en met rabobank-kaart), dus een berg contante euro's hoeft niet meer.
We heel handig om mee te nemen:
- lakenzak (lekker tegen muskieten, wij gebruiken samen 2 persoonsdekbedhoes), en geen twee slaapzakken, maar 1 2p-deken of opengeritste slaapzak voor die paar koelere nachten
- zonnebrandmelk factor hoog (is hier niet echt gangbaar product, zonnebrand...)
- talkpoeder (tegen prickly heat)
Zien jullie mandag, leuk!!!

Anonymous said...

zondag ... luttele uren voor het vertrek! het sms-en lijkt niet gelukt te zijn, we kregen in ieder geval geen reactie. Komt wel goed.
Wij nemen de Greyhound Citiliner van 14.30u òf de Intercape van 14.00u.
Beiden arriveren tussen 21.00 en 22.00 in Gab.
De dame aan de telefoon kon niet voor ons reserveren (vanwege type creditcard), maar er waren nog plenty plekken. Locatie van aankomst is dus ook nog zeker - maar we proberen er African Mall van te maken.
Anders bellen we jullie bij aankomst.
We zijn allebei een week ziek geweest, dus als jullie ons niet herkennen, zoek naar nòg wittere mensen!
Tot morgen! liefs uit Amsterdam

Anonymous said...

amsterdam, 20 maart.
het warme onthaal van Pook compenseert voor het grijze koude weer hier, brrr.
de reis was prima.
eerst het verwenpakket dat jullie ons meegaven (lekker!) en daarna een leuke ontmoeting met een boedhistische afrikaanse kunstenaar (wit) in de bus. hij heeft ons in een rammelende volkswagen een middagtour door Joburg gegeven. samen geluncht in het oude centrum en daarna naar het vliegveld...

het weekend hebben we kunnen nagenieten van het Botswana-avontuur met het laatste blikje Castle, Simba-pinda' en natuurlijk vele vele foto's.
Ik kijk uit naar de volgende keer!

Jullie nog een paar hele goeie weken gewenst en heel veel dank voor jullie gastvrij onthaal!

Liefs, Christa en Michel

Anonymous said...

oh ja, ik heb 10 x visser in oegstgeest gevonden... is de voornaam van de broer bekend?